Elim sende STEM nerede?

Okulumuz Anasınıfı C şubesi eTwinning projesi başlıyor

04.03.2022 345

Okulöncesi öğretmenimiz Pembenur Çakır'ın girişimleriyle ulusal eTwinning projesine katılımış bulunmaktayız. İlimizde farklı okullardan ortakları bulunan proje, okulöncesi öğrencilerinin okudukları bir dizi hikayede keşfettikleri problemleri STEM disiplinlerarası yaklaşımı ile çözümlemesini kapsamaktadır.

eTwinning, Avrupa ülkelerinde bulunan okulların birlikte projeler gerçekleştirdiği, öğretmenlerin bilgi ve tecrübelerini paylaşmalarına fırsat veren ulusal ajansların ve Avrupa Birliği Komisyonu'nun kontrolünde olan resmi bir platformdur.

STEM: Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik kelimelerinin ingilizcelerinin (Science, Technology, Engineering, Math) baş harflerinden oluşturulmuş bir kelimedir. Müfredatlar arası bir yaklaşımdır. Bu yaklaşımda öğrenciler derslerinde öğrendiklerini mühendislik ve teknoloji ile birlikte kullanarak günlük hayata uyarlamaya çalışır.

meb_iys_dosyalar/41/08/976729/dosyalar/2022_03/04082222_aef83f8b79d2010_project_tr.pdf